Nina Mårdfelt

Nina hittar mycket av inspirationen i sin närhet. Hon målar gärna djur, men ibland blir det ett landskap eller någon blomma också.

Konstnärer som hon inspireras av är exempelvis Carol Evans, Renato MuccilloKarl Mårtens och Bo Mossberg.

5 kommentarer Lägg till

 1. Maud skriver:

  Jättevackra djur och landskap! / hälsningar Maud

  Gilla

  1. Stefan Modin skriver:

   Hej Maud!

   Ja, Nina mejlade mig. Och tack för era underbara inspirerande motiv. Man vill ju bara ut och upptäcka Söderköping ännu mer.

   mvh

   /Stefan

   Gilla

 2. Stefan Modin skriver:

  Hej!

  Jag hittade Nina Mårdfelts vackra ”Kossa vid Klarsjön” när jag letade runt efter information om just Klarsjön. På Riksantikvarieämbetet hittade jag en bouppteckning från 1836 efter änkan Anna Pehrsdotter. Hon bodde vid det nu försvunna torpet Skogsbrink V om Stockhagen. En fattig ensam kvinna som lämnade efter sig en hel del skulder och sin enda ko. När jag såg Ninas ko så tänkte jag genast på Anna Pehrsdotter. Iofs 600 m från Klarsjön men Anna kanske tog med sin ko till Klarsjön?

  Jag undrar om jag skulle kunna få använda bilden av Ninas ko på min sida om Klarsjön? Det skulle vara fantastiskt kul att få ha med som illustration över ett minne från förr och Anna Pehrsdotter. Min sida över Klarsjön finns här: http://www.sjodetektiven.se/lakes_htm/klarsjon_648003-152457.htm

  mvh

  /Stefan

  Gilla

  1. mardfelt skriver:

   Hej Stefan,
   Så kul att du samlar information och gör det tillgängligt på nätet.
   Självklart får du använda bilden, den passat nog bra för att illustrera stackars Anna Pehrsdotters liv, eller kanske snarare hennes död… 😉
   Förlagan till just denna kossa är tagen en bit från Klarsjön en vinterdag för några år sedan.

   Jag håller just nu på med att flytta över allt innehåll från denna sida, till vår nya hemsida (soderkopingsmalarna.se) så om du vill länka till originalkällan (inget måste), är det bättre att använda den sidan. Flytten är klar om några dagar. Bara du anger mitt namn, är jag nöjd 😉

   //Nina

   Gilla

   1. Stefan Modin skriver:

    Hej Nina!

    Har just mejlat från min Sjödeckarmejl. Men åter igen, stort tack för att din ko får komma in i värmen även på min sida.

    mvh

    /Stefan

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s